Cyklo DIVOčiny

Cyklo DIVOčiny sú naša srdcovka. Séria detských amatérskych pretekov, kde si decká v priebehu roka zasúťažia v rámci mesta Trenčín na 4 rôznych miestach v 4 rôznych cyklistických disciplínach. Svet UCI aj SZC je pre nás malý, preto sme si okrem Časovky, XC a Pumptracku vymysleli aj vlastnú jedinečnú kategóriu a síce „Tour de Horyzonty“ – preteky na okruhu cez prekážky.

Nemáme však ambície konkurovať profesionálnemu pretekárskemu športu, naše preteky sú pre všetky deti, bez ohľadu na ich vybavenie a aktuálne zručnosti. Stačí len dobrá nálada, chuť súťažiť a stihnúť sa včas zaregistrovať 😉 Preteky organizujeme bez profesionálnych časomier, čipov a drahých štartovných a aj preto máme obmedzenú kapacitu súťažiacich, ktorú dokážeme s našim entuziazmom ešte zvládnuť 🙂 Nie že by nás nebavili výkony, ale viac nás baví tá radosť a detské úsmevy a tak by sme chceli, aby to aj zostalo. Len pre zábavu!

V roku 2024 sa môžete tešiť na nasledovné dátumy:

4.máj – Časovka (hrádza na Ostrove v Trenčíne)

Propozície a registráciu (od 22.4.2024) nájdeš tu:

Propozície Časovka

8. jún – XC (lesopark Brezina v Trenčíne – Tarzania)

14 .september – Pumptrack (Park pod Juhom)

9 .november – Tour de Horyzonty (priestor medzi starým a novým železničným mostom, so vstupom od parkoviska Mestskej krytej plavárne)

Pre viac informácii sleduj:

Pokiaľ sa ti myšlienka našich DIVOčín páči a máš nápad, ako by si ju vedel podporiť, napr. darovaním sponzorských cien pre detských víťazov, zabezpečením občerstvenia pre súťažiacich a povzbudzujúcich, materiálu pre vybudovanie prekážok atď. môžeš nás kontaktovať na divo@divozdruzenie.sk